Merken

Gezicht & lichaamsverzorging: Botanical Beauty

Botanical Beauty

Voor het selecteren van een merk waarmee ik werk in de salon, waren voor mij een aantal criteria van belang. Allereerst was het van belang dat het een ‘puur’ product is met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en zo min mogelijk onnatuurlijke of chemische toevoegingen die niet uit te spreken zijn. Een merk waarvan het duidelijk is wat ze in hun producten gebruiken, dierproefvrij is en geschikt voor veganisten.

Als je het niet kunt eten, waarom zou je het dan op je huid smeren? Je huid “eet” immers ook. Alles wat je op je huid smeert, komt uiteindelijk ook (deels) in je bloedbaan terecht. Daarnaast was de prijs / kwaliteit verhouding voor mij belangrijk.

Al snel kwam ik uit bij het merk Botanical Beauty. De productie van Botanical Beauty producten vindt plaats in Nederland en op ambachtelijke wijze. Gewoon, zoals het hoort. Zonder vervuilende productiemethoden, met de hand, vers op maat. Alle producten zijn 100% natuurzuiver en biologisch. De producten worden gegeurd met natuurlijke etherische oliën. Dit is slechts bij een heel klein percentage van onze producten het geval. De etherische oliën geven geur aan de producten, maar hebben tevens een therapeutische werking. Elke geur of geurcombinatie doet iets anders. Daarnaast werkt Botanical Beauty ook met wilde plantenextracten, dode zee mineralen en natuurlijke vitaminen. Binnen het merk zijn er producten die zeer geschikt zijn voor mensen die een gevoelige huid hebben.

Hieronder zie je een korte uitleg over het merk Botanical Beauty. Ik hoop dat je door het zien van het filmpje net zo enthousiast wordt als ik :).

Harsen: Depileve

Voor het harsen maak ik gebruik van de producten van het merk Depileve. Harsen is een populaire manier van ontharen omdat de haren voor een langere periode weg zijn. Namelijk zo`n 3 tot 6 weken. Wanneer het regelmatig wordt toegepast, wordt het haar weker en soms zelfs blonder.

Het is wel een vrij gevoelige manier van ontharen en het haar moet minstens 3mm lang zijn om geharst te kunnen worden. Dit betekent dat je ongeveer tot zo`n 10 dagen van te voren je niet meer mag scheren.

Bij harsen ontsmet ik de te behandelen oppervlaktes eerst. Na het harsen wordt de huid altijd in gemasseerd met een verkoelende en kalmerende crème. De dag van ontharing en de dag erna wordt in de zon zitten of het gebruik van de zonnebank afgeraden.

Nagelverzorging: Boho

Momenteel heb ik een display met maar liefst 12 mooie seizoenskleuren nagellak van het merk BOHO. De lakken van BOHO hebben veel voordelen.

  • Ze zijn vegan.
  • De lakken bevatten een filter die verkleuring van de nagels tegen gaan.
  • 73% tot 88% natuurlijke ingrediënten. DUS: er wordt geen gebruik van synthetische ingrediënten (bijv. kamfer, formadehyde, parabenen, enz)
  • Geen base & topcoat nodig.
  • Bevat Silica die voor versteviging van de natuurlijke nagel zorgt.
  • Breed, fijn kwastje
  • €6,95 per stuk

Home, Spa & Body: Joik

Het is winter 2005 in Estland als JOIK-oprichter Eva-Maria heerlijk geurende kaarsen wil branden. Ze kan ze echter niet vinden: ze wil geen op aardolie gebaseerde paraffinekaarsen branden en de geuren vallen haar tegen. Ze besluit zichzelf te leren hoe ze hoogwaardige geurkaarsen maakt die doen wat ze beloven. De paraffine vervangt ze door sojawas en de heerlijke aroma’s haalt ze uit de natuur. Resultaat: schoon brandende en heerlijk geurende kaarsen.

Zodra haar succesvolle geurkaarsen staan als een huis, besluit ze verder te zoeken naar natuurlijke producten die hoog-kwalitatief en effectief zijn. Ze doet een studie naar verschillende planten en oliën en vraagt advies aan specialisten over werkzame ingrediënten. Van kaarsen groeit haar interesse richting natuurlijke huidverzorging. JOIK is geboren. Hun filosofie: eerlijke, natuurlijke producten die verwennen, effectief zijn en emoties aanspreken. Een geur die een herinnering boven brengt, een kruid dat doet denken aan zwoele zomeravonden. Joik biedt inmiddels een ruim assortiment aan. Bij Salon Skin & Senses vind je de seizoen gerelateerde producten en geuren die op dat moment aanspreken. Zo is het assortiment aan geurkaarsen in de winter groot en kun je in de zomer bijvoorbeeld de heerlijke en mooie Bronze & Shimmer Body Oil aanschaffen. Echt een aanrader. De geuren van de producten zijn heerlijk. Het is jammer dat ik het jullie niet door het scherm heen kan laten ruiken. Kom gerust eens langs in de salon om te kijken en ruiken!

Deodorant: We Love The Planet

De We Love crème deodorant bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Zuinig in gebruik. (2 a 3 maanden) Er zijn geen synthetische stoffen en aluminium aan toegevoegd waardoor de deodorant niet schadelijk is voor je lichaam. Beter voor je lichaam én de planeet! Elke deodorant heeft als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder die de deodorant goed smeerbaar maken en je huid fluweel zacht. De ontgeurende werking komt van zuiveringszout, dat op natuurlijke wijze geurtjes neutraliseert. Iedere deodorant kent een eigen geur door de toevoeging van verschillende natuurlijke ingrediënten.

Bij Salon Skin & Senses vind je verschillende geuren van de We Love The Planet collectie.