Merken

Voor het selecteren van een merk waarmee ik werk in de salon, waren voor mij een aantal criteria van belang. Allereerst was het van belang dat het een vrij ‘puur’ product is met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en zo min mogelijk onnatuurlijke of chemische toevoegingen. Een merk waarvan het duidelijk is wat ze in hun producten gebruiken. Daarnaast was de prijs / kwaliteit verhouding voor mij belangrijk.

Ik ben via Instagram, reviews en diverse websites uitgekomen bij het merk Rau. Het merk is vrij van parabenen, minerale oliën en is niet getest op dieren. Voor verschillende huidtypes, heb ik diverse behandelplannen met de producten van Rau uitgewerkt voor een passende behandeling voor iedereen.

Voor het harsen maak ik gebruik van de producten van het merk Depileve. Harsen is een populaire manier van ontharen omdat de haren voor een langere periode weg zijn. Namelijk zo`n 3 tot 6 weken. Wanneer het regelmatig wordt toegepast, wordt het haar weker en soms zelfs blonder.

Het is wel een vrij pijnlijke manier van ontharen en het haar moet minstens 3mm lang zijn om geharst te kunnen worden. Dit betekent dat je ongeveer tot zo`n 10 dagen van te voren je niet meer mag scheren. Er bestaan verschillende soorten hars:

Filmhars: geschikt voor gezicht en kleinere oppervlaktes. Na verwarming wordt de hars vloeibaar en kan het op de te ontharen gebieden (dik) aangebracht worden met een spatel. Na stolling wordt het met haar en al eraf getrokken. Hierbij wordt de huid goed opgespannen om het zo pijnloos mogelijk te maken.

Striphars: de kleefkracht is hierbij zeer groot en is daardoor minder geschikt voor het geschikt en gevoelige plekken. De hars wordt vloeibaar bij het verwarmen en wordt ook met een spatel aangebracht. Er wordt hier met strips gewerkt om de hars te verwijderen (vandaar de naam).

De te behandelen oppervlaktes ontsmet ik eerst. Na het harsen wordt de huid altijd in gemasseerd met een verkoelende en kalmerende crème. De dag van ontharing en de dag erna wordt in de zon zitten of het gebruik van de zonnebank afgeraden.

De wenkbrauwverf gebruik ik van Refectocil en voor het epileren gebruik ik pincetten van Tweerzerman.

Behandeling

Maak een afspraak via het contactformulier, bel of mail me. Ook als je nog vragen hebt over de verschillende behandelingen en andere mogelijkheden.

© Copyright - Schoonheidssalon Skin & Senses Nijverdal